preskoči na sadržaj

Osnovna škola - Scuola elementare Rivarela Novigrad - Cittanova

Login
Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Ispis statistike od 12. 12. 2016.

Ukupno: 91975
Ovaj mjesec: 1284
Ovaj tjedan: 167
Danas: 55

Potražite nas na društvenim mrežama ;-)   Kadrovi iz školskog života...

Školska televizija!   

OŠ - SE Rivarela

Osnovna škola - Scuola elementare Rivarela Novigrad - Cittanova je smještena u neposrednoj blizini mora kraj gradskog nogometnog igrališta. S Područnim odjelom Karigador pokriva područje Grada Novigrada i Općine Brtonigle. Područni odjel u Karigadoru privremeno je zatvoren zbog nedovoljnog broja školske djece. Rad u matičnoj školi organiziran je u jutarnjoj smjeni.

Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti organizirane su u poslijepodnevnim satima. U školi je za učenike nižih razreda organiziran produženi boravak.

  

Učenici škole zapaženo sudjeluju na Hrvatskim školskim susretima LiDraNo, natjecanjima Znanost mladima,tehničkom stvaralaštvu, brojnim likovnim i literarnim natječajima i sportskim natjecanjima. Učenici su aktivni i u svim kulturnim i drugim zbivanjima u svojoj sredini. Informatika se uči od prvog razreda. Osnovna Škola Rivarela Novigrad u svom sastavu kao proširenu djelatnost Škole ima i Osnovnu glazbenu školu. Njen se rad odvija u poslijepodnevnim satima.

Od 1990. godine u školi se održava Škola dječjeg stvaralaštva za darovitu djecu Republike Hrvatske Novigradsko proljeće - Primavera Cittanovese. Ova jedinstvena Škola stvaralaštva darovite djece u jezično - umjetničkom području nastala je u svrhu poticanja darovitih učenika za izražavanjem riječju, slikom, zvukom i pokretom u uvjetima mentorske nastave radioničkog tipa. 2009. Škola dječjeg stvaralaštva doživljava kvalitativni pomak i ulazi u Katalog natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje. 2016. Novigradsko proljeće postaje Europska točka darovitosti

 

 

 

 

Školska zgrada

Gradnja Osnovne škole Rivarela, u Novigradu, dovršena je 1983. godine. S nastavom u novoj školskoj zgradi započelo se 6. svibnja 1983.

 

Novi sistem zgrade je konstrukcija armiranobetonskih poprečnih nosivih zidova i armiranobetonskog skeleta. Sve horizontalne i kose krovne plohe riješene su kao monolitne građevinske ploče. Unutarnji pregradni zidovi su od opeke. Sve vanjske plohe zidova su ožbukane i obojene. Svi kosi krovovi pokriveni su kanalicom, a postavljena je i toplinska izolacija s mineralnom vunom. Unutarnji zidovi zaštićeni su bijelom bojom. Sanitarne prostorije obložene su keramičkim pločicama. U učionicama su postavljeni parketni podovi. Na podu učionice iz likovne kulture postavljene su keramičke pločice, a u učionici FI-KE-BI su vinas pločice.

Nastava u PŠ Karigador se održavala u zgradi sagrađenoj prije više od 70 godina. Zgrada odgovara uvjetima ostvarivanja odgojno - obrazovnih zadataka. U Područnom odjelu Karigador ne održava se nastava zbog nedostatka djece.

 

 

preskoči na navigaciju