preskoči na sadržaj
Dobrodošli na stranicu školske knjižnice!

 

Katalog školske knjižnice

Knjižničarka: Ljiljana Kostić, dipl. knjiž.

E-mail: ljiljana.kostic@skole.hr

Vijesti iz knjižnice

Mjesec hrvatske knjige 2023.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Kostić  datum: 26. 10. 2023. 13:13

Čitateljski klub "BookBusters"

Okončali smo još jednu uspješnu godinu Čitateljskog kluba "BookBusters" koji čine naši učenici od 6. do 8. razreda. Čitali smo različita zanimljiva književna djela poput klasika Charlesa Dickensa "Božićna priča", a jako nam je drago što smo završili s fantastičnim romanom „Knjiga ukradenih snova“ autora Davida Farra koja je podjednako oduševila djecu i knjižničarke. Članice i član kluba dobili su na poklon ovu knjigu za Božić – bio je to dar Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova.
 
 
Protekla godina bila je posebna i drugačija od dosadašnjih po mini projektu Čitateljskog kluba posvećenom poeziji. Naučili smo što je black-out poezija, čitali smo vrlo originalnu zbirku pjesama "Što sve" koja sadrži kratke pjesme posvećene glagolima, te snimili booktrailer za zbirku poezije "Zaljubljena u čitav svijet". S tim aktivnostima knjižničarke su željele učenicima približiti poeziju i pokazati da je ona itekako zabavna i može dočarati naš svijet na vrlo kreativan način.
 
 
Čitateljski klub za djecu u suradnji Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova i naše knjižnice nastavlja ponovno s radom s početkom iduće školske godine 2023./2024. pa pozivamo sve zainteresirane učenike i učenice od 5. do 8. razreda da nam se priključe. Zahvaljujemo se dosadašnjim članicama i članu na trudu i zalaganju tijekom cijele školske godine, nadamo se da se vidimo i iduće, a naše osmašice pozdravljamo i želimo im puno uspjeha i puuuno pročitanih knjiga u srednjoj školi.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Kostić  datum: 16. 6. 2023. 09:43

Završetak projekta "Knjiga u srcu"

Danas je uspješno okončan razredni projekt "Knjiga u srcu" koji se tijekom školske godine provodio u 3.b razredu. Projekt su osmislile učiteljica Jasna i knjižničarka Ljiljana s ciljem poticanja čitanja i čitalačkih navika, a započeo je na početku školske godine.

Ideja je bila da svaki učenik pročita pred razredom i predstavi svoju omiljenu slikovnicu, te kroz igru ili listić provjeri koliko pažljivo je razred slušao slikovnicu i što su naučili. Kako bi probile led, prve su čitale knjižničarka i učiteljica. Knjižničarka je pročitala svoju omiljenu slikovnicu "Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea" po kojoj je snimljen animirani film koji smo potom zajedno pogledali. Učiteljica Jasna čitala je slikovnicu koju je zavoljela kada je čitala svojim sinovima. Riječ je o slikovnici " Superglista" koju je napisala Julia Donaldson.

 

Nasumičnim odabirom svaki sljedeći petak jedan je učenik/ca predstavio/la svoju omiljenu slikovnicu. Učenici su s veseljem iščekivali petak kako bi saznali koju slikovnicu ćemo poslušati i kakve će zanimljive kreativne zadatke pripremiti njihovi prijatelji iz razreda. Svaku pročitanu slikovnicu ukrcali smo u jedan vagončić našeg Čitateljskog vlakića koji se protegnuo preko velikog dijela zida.

Čitali smo razne zanimljive slikovnice... dirljive i emotivne, zabavne i urnebesno smiješne... klasike dječje književnosti te one manje poznate slikovnice, hrvatske pisce i spisateljice, ali i pisce iz raznih zemalja diljem svijeta.

Nakon što je Abdul Aziz kao posljednji čitač prošli petak pročitao "Evo nas, tu smo" okončali smo čitanje... svi su učenici tijekom cijele školske godine pročitali jednu slikovnicu pred svojim razredom, te smo ukupno zajedno pročitali 22 slikovnice!

Za kraj projekta zaigrali smo u paru kviz o pročitanim slikovnicama. Kviz se sastojao od 44 pitanja, dva za svaku knjigu. Učenici su iznenadili učiteljicu i knjižničarku jako dobrim pamćenjem. Prvo mjesto osvojili su Josip i Lili, drugo Mariela i Filip F., a treće Lola i Arian. Učiteljica i knjižničarka ovim putem žele pohvaliti sve učenice i učenike za trud i kreativnost iskazane tijekom provedbe ovog projekta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Kostić  datum: 5. 6. 2023. 08:21
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaIDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 156315
Ovaj mjesec: 2326
Ovaj tjedan: 625
Danas: 53
preskoči na navigaciju