preskoči na sadržaj
Dobrodošli na stranicu školske knjižnice!

 

Katalog školske knjižnice

Vijesti iz knjižnice

Projekti za poticanje čitanja

U listopadu smo započeli s dva projekta za poticanje čitanja, "Čudo u 4. razredu" i "Knjiga u srcu".

"Čudo u 4. razredu" provodi se u 4.a, 4.b i 4.c razredu. Riječ je o projektu koji smo prije nekoliko godina uspješno proveli u 4. razredu (sadašnjem 7.b), a osmišljen je po uzoru na projekte koji se odvijaju diljem svijeta inspirirani knjigom "Čudo" autorice R.J. Palacio.

 

 

Tijekom nastavne godine knjigu "Čudo" ćemo čitati naglas ponedjeljkom, srijedom i petkom, na početku 1. školskog sata. Knjižničarka i učiteljica čitat će jedno poglavlje nakon kojeg će s učenicima prokomentirati pročitano. Ponekad će knjigu čitati i gostujući čitači/čitačice. Učenici 4.b su tako već imali priliku ugostiti njihovu dragu tetu Zvjezdanu i trenericu odbojke Irenu.

 

 

 

 

 

 

Uz  čitanje, provodit ćemo prateće aktivnosti s ciljem razumijevanja pročitanog i promicanja ideja i vrijednosti koje djelo sadrži. Učenici će voditi Dnevnik čitanja u koji će upisivati svoje dojmove o pročitanom, a na pano ljubaznosti postavljen u razredu moći će dodati vlastite ljubazne geste koje su učinili tijekom određenog razdoblja.

U 3.b razredu započeo je projekt “Knjiga u srcu”. Projekt su osmislile učiteljica Jasna i knjižničarka Ljiljana. Zadatak učenika je da razredu predstave svoju omiljenu slikovnicu u kratkom 15-minutnom izlaganju. Slikovnicu moraju naglas pročitati dok ostatak razreda pažljivo sluša te objasniti zašto im je omiljena i zašto bi je preporučili prijateljima. Tijekom nastavne godine zajedno ćemo slagati naš “Čitateljski vlakić” u kojem će vagone činiti sve predstavljene knjige.

 

Led su probile knjižničarka i učiteljica predstavljanjem slikovnica koje su im drage. Upoznali smo se tako sa slikovnicama "Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea" i "Superglista".

 

 

Cilj ovih projekata je promicanje čitanja, razvoj čitateljskih kompetencija, informacijske pismenosti, ljubavi prema čitanju i književnosti, poticanje stvaralaštva, kreativnog razmišljanja i izražavanja, ali i razvoj empatije i socijalnih vještina, promicanje međusobnog poštivanja, tolerancije i  uvažavanja drugih.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Kostić  datum: 10. 11. 2022. 12:49
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaIDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 125768
Ovaj mjesec: 2093
Ovaj tjedan: 153
Danas: 2
preskoči na navigaciju