preskoči na sadržaj
Lokacija

PODACI O ŠKOLSKOM PODRUČJU

 

Upisno područje OŠ-SE RIVARELA obuhvaća područje Grada Novigrada površine 24,5 km2 i dio područja općine Brtonigla. Karakteristika ovog područja je velika raspršenost stanovanja učenika, jer područje upisa obuhvaća naselja na  području Grada Novigrada:  Novu Vas, Fiorine i Karigador, zatim područje općine Brtonigla, te Antenal, Maredu i Dajlu. Osim navedenih naselja učenici stanuju i svakodnevno pohađaju nastavu iz zaseoka St. Rozelo, Zidine, Fermići, Salvela, Paulija, Mirna, Kršin, St. Grande, Stancijeta, Strada Contesa, Fakinija, Serbani i Pavići.

 

Učenici dolaze u školu autobusima ili ih prevoze roditelji. Karigador je smješten na magistralnoj cesti Umag–Pula, a udaljen je sedam km od Novigrada s kojim je vrlo dobro povezan autobusnim linijama što se ne može reći i za Fiorine na lokalnoj cesti Karigador – Brtonigla, a udaljen je 8 km od Novigrada. Nova Vas je najlošije povezana, a ujedno i najudaljenije naselje od Novigrada. Na području Grada Novigrada najveće naselje je Bužinija, oko 5 km udaljeno od Novigrada, smješteno na cesti Buje –Novigrad. Bužinija je dobro povezana autobusnim linijama s gradom. 

 

Novigrad je najveće naselje, broji oko 4 tisuće stanovnika. Najveći broj učenika naše škole živi u gradu Novigradu i udaljeni su od škole do 1.5 km. 

 

Većina je naselja ovog područja s gradom dobro povezana asfaltiranim cestama. Njima se stanovništvo koristi u svakodnevnim migracijama prema većim centrima, tj. Umagu, Poreču i Bujama gdje radi dio stanovništva koje nije zaposleno u novigradskim djelatnostima (turizam, poljoprivreda, tekstilna industrija, trgovina, ribolov, kamenolom itd.). Slabo organiziran lokalni autobusni promet objašnjava se nepostojanjem jakog industrijskog centra, te se stoga stanovništvo pretežito koristi vlastitim prijevozom. 

 

Na našem upisnom području nisu provedene izmjene u mreži osnovnih škola.

 

 

 
TražilicaIDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 156314
Ovaj mjesec: 2325
Ovaj tjedan: 624
Danas: 52
preskoči na navigaciju