preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

"Novigradsko proljeće" - europska točka darovitosti

Škola stvaralaštva "Novigradsko proljeće" dobila važno međunarodno priznanje. Novigrad postao europska točka darovitosti!


Početkom prosinca Školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ uručeno je još jedno u nizu priznanja i potvrda za rad s darovitom djecom. Od 1974. godine, kada je Škola stvaralaštva započela s radom u Novalji na otoku Pagu pod nazivom „Listopad u Novalji“, vrlo je brzo postala jedinstveno učilište za kreativne učenike i njihove učitelje. Od 1989. godine, zahvaljujući spremnosti ondašnje pedagoginje, a današnje ravnateljice OŠ–SE Rivarela, Novigrad, Davorke Parmač, Škola nastavlja s radom svakog proljeća u Novigradu, u Istri, pod nazivom Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ sa znatno većim brojem učenika i učitelja.

1997. godine Škola ulazi u sustav hrvatskog školstva kao redoviti godišnji program podrške u radu i stvaralaštvu darovitih učenika i učitelja i samo je bilo pitanje vremena kada će Novigradsko proljeće prerasti u školu s međunarodnim značenjem i zauzeti zasluženo mjesto na europskoj karti darovitosti. Svoju točku na karti darovitosti „Novigradsko proljeće“ zauzelo je 8. prosinca 2016. godine u Ljubljani na stručnom skupu „Suradnja i potpora obrazovanju darovite djece“, u organizaciji ljubljanskog Centra za istraživanje i promociju darovitosti (CSRN – Centre for Research and Promotion of Giftedness). Skup je organiziran kao prvi radni susret Europske mreže CRSN Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani u sklopu Europske mreže za podršku darovitosti. Svrha sastanka je promocija suradnje, kvalitete i vidljivosti rada i djelatnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Dodjela priznanja

U sklopu stručnog skupa u Ljubljani i predstavljanja novih europskih točki darovitosti predstavljena je i Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ i tom je prilikom predstavnicima Škole: Maji Zrnčić, Miroslavu Mićanoviću, Darku Lončaru, Željku Račkom i Davorki Parmač uručen certifikat. Ravnateljica OŠ –SE Rivarela, ujedno i dugogodišnja tajnica Škole stvaralaštva Davorka Parmač, preuzela je certifikat European Talent Support Network kojim se potvrđuje ovo važno međunarodno priznanje priznato i u europskim akademskim krugovima. Naime, OŠ–SE Rivarela, Novigrad, "Novigradsko proljeće" novoimenovana je "Europske točke darovitosti" (European Talent Point) i kao takva dio Europske mreže za podršku darovitosti sastavljene od 350 članica iz 39 europskih zemalja. Članstvom u Europskoj mreži za podršku darovitosti stječe se niz mogućnosti za ostvarivanje novih ideja, akcija, projekata i za međunarodno povezivanje i suradnju.

U Hrvatskoj zasad postoji petnaest Europskih točaka darovitosti, među kojima je i "Novigradskom proljeću" blizak Znanstveno - edukacijski centar Višnjan.

Članovi Upravnog odbora i Stručnog tima Škole s ponosom, ali i obavezom za održanjem prepoznatljive kvalitete rada s darovitim učenicima, istaknuli su da će Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“, Novigrad, zasigurno biti bogat izvor europske kulturne različitosti i ubuduće predstavljati najbolje primjere uspješnog rada s darovitima da bi unaprijedio i poboljšao rad s darovitim i talentiranim osobama na karti Hrvatske i Europe.Pogledajte foto galeriju: >klik< 

Pročitajte i:
Škola stvaralaštva "Novigradsko proljeće" kao Europska točka darovitosti


Izvor: www.azoo.hr
Priloženi dokumenti:
eurpeantalentpoint_rivarela_novigrad_certifikat.pdf (309.01 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Goran Orlić   datum: 22. 12. 2016.

TražilicaIDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 136179
Ovaj mjesec: 3570
Ovaj tjedan: 532
Danas: 77
preskoči na navigaciju