preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Svjetski dan čitanja naglas


U srijedu, 5.2.2020. diljem svijeta čitalo se naglas! Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2007. godine u sklopu pokreta LitWorld čiji je osnovni cilj promicanje pismenosti kao temeljnog ljudskog prava koje je nažalost mnogim ljudima uskraćeno.

Svjetski dan čitanja naglas ili World Read Aloud Day tek je jedna od brojnih aktivnosti unutar pokreta kojima se želi istaknuti važnost čitanja i pisanja, pisanja priča i pripovijedanja.

U našoj školi puno se i često čita, pogotovo naglas. Primjerice, u 4.b razredu tijekom ove školske godine provodi se razredni projekt "Čudo u 4.b razredu" u sklopu kojeg se svaki ponedjeljak, srijedu i petak čita naglas jedno poglavlje romana "Čudo".

Čitanje naglas najviše vole prvi razredi stoga je knjižničarka odlučila upravo njima pročitati svima vrlo dobro poznatu priču o malom princu, u ilustriranom i prilagođenom izdanju iz pera Agnès de Lestrade i kista Valerie Docampo (autorica svjetski renomirane slikovnice "Velika tvornica riječi"). Knjižničarka je za taj poduhvat angažirala i pomoćnike iz osmog razreda, Ivu Hrnčić i Dominika Krevatina.

S obzirom na to da je bila srijeda, čitanje smo započeli u 4.b razredu gdje je gost čitač Dominik pročitao poglavlje iz romana "Čudo", a zatim nastavili najprije sa 1.a te potom 1.b razredom u prostoru školske knjižnice.

Zajedničko čitanje privuklo je pažnju naših brojnih prvašića koji su pomno i bez daha pratili priču o malom princu i njegovim pustolovinama.

Pozivamo sve učenike/ce da uživaju u čitanju naglas, podijele to iskustvo sa članicama i članovima svoje obitelji i uvedu ga kao redovnu obiteljsku aktivnost. Sigurni smo da ćete u njoj uživati!

 

Više o samom pokretu možete saznati na službenoj stranici pokreta: www.litworld.org.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 7. 2. 2020.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 17198
Ovaj mjesec: 3795
Ovaj tjedan: 678
Danas: 24
preskoči na navigaciju