preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Državno natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Izvrsno 10. mjesto za naše predstavnice na Državnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda"!


Nakon osvojenog prvog mjesta na Županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda" Rivareline učenice Rajna Klaj, Emili Peer i Martina Dujak sudjelovale su na državnoj razini natjecanja.

Natjecanje se održalo 03.05.2019. u Čakovcu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 36 škola, točnije 108 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. 

U natjecanju iz znanja ekipa sačinjena od troje učenika/ca (učenici od 5. do 8. razreda) individualno odgovara na pitanja iz odabranih knjiga, a zbirni rezultat predstavlja uspjeh škole. U ovoj školskoj godini učenici koji su sudjelovali u natjecanju čitali su tri romana: Blizanke (Erich Kaestner), Ljeto na jezeru Čiču (Jasminka Tihi-Stepanić) i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom (Julijana Matanović).

Po završetku natjecateljskog dijela programa, učenici su dobili priliku upoznati autorice Jasminku Tihi-Stepanić i Julijanu Matanović. Brojna pitanja publike pokazala su povezanost učenika s romanima koje su čitali, posebice s glavnim junacima.

 

Trenutak dana nastupio je objavom prijevremenih rezultata. Nakon zbrajanja bodova naših natjecateljica, naša škola zauzela je odlično 10. mjesto koje je razveselilo natjecateljice i knjižničarku. 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 13. 5. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23127
Ovaj mjesec: 1806
Ovaj tjedan: 68
Danas: 68
preskoči na navigaciju