preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Svjetski dan prve pomoći


Svjetski dan prve pomoći obilježava se  14. rujna. Članovi Crvenog križa pri Humanitarnoj radionici u školi u dogovoru s voditeljicom radionice gđom Snježanom Kulišić  dogovorili su obilježavanje Dana prve pomoći dan prije, u petak 13. rujna. Ove je godine nacionalno obilježavanje u znaku marginaliziranih osoba.

Veliki natpis u hodniku škole SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI - 14. RUJNA nagovijestio je svima aktivnosti obilježavanja Dana prve pomoći. Prezentacija koja se prikazivala tijekom jutra opisivala je osnovne aktivnosti i ciljeve Crvenog križa. U praktičnom dijelu dana, održana su predavanja za učenike koji su u pratnji učitelja dolazili do radilišta. Učenicima su predstavljeni sadržaji torbe Crvenog križa: kaliko zavoj, sterilna gaza,voda i aluplast folija. Na predavanju su učenici mogli vidjeti koji su koraci i postupci u slučaju ozljeđivanja u školi; nesvjestica, unutarnji i vanjski prijelom podlaktice, krvarenje iz nosa itd. U pokaznim primjerima sudjelovali su učenici koji su glumili  ozlijeđene osobe.

Svi smo se zabavili, ali  ponešto i naučili. Neke stvari još se ne uče u osnovnoj školi pa ćemo nastaviti sa školovanjem u CK kako bismo naučile što više toga i  možda jednog dana mogle volontirati u  gradskom ogranku CK.

                Nadam se da ćemo i sljedeće godine obilježiti ovaj važan datum i da će nam se pridružiti i ostali učenici  kako bismo mogli otići na natjecanje i osvojiti lijepe nagrade, a i potaknuti mlade da naprave nešto dobro za sebe i druge.

Sljedećeg dana, 14. rujna na sam  Svjetski dan prve pomoći u gradu je na više punktova održana generalna proba članova gradske organizacije CK koja se priprema za nacionalno  natjecanje ekipa Prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje će se održati  21. rujna u Zagrebu, u parku Maksimir, a obuhvatit će provjeru znanja i vještine pružanja pomoći. Sretno!

  

                                                                                                                                                Martina Jozić, 6. a

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 23. 9. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23129
Ovaj mjesec: 1808
Ovaj tjedan: 70
Danas: 70
preskoči na navigaciju