preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Dan pun zabave, avanture i učenja


U vrlo dinamičnoj  i poticajnoj atmosferi, kakva inače vlada u njihovim učionicama, naši su se drugašići pred sam kraj nastavne godine uputili na terensku nastavu. Jednodnevna terenska nastava! Odličan završetak drugog razreda, zar ne?!

Pod punom zaštitom od sunca i potrebnim nastavnim priborom,  učenici 2. a i b razreda sa svojim učiteljicama, učiteljicom iz produženog boravka i asistentom krenuli su 11. lipnja u jutarnjim satima put Funtane i Poreča. Od vodiča Nevena na zanimljiv način čuli su osnovne informacije o Poreču i prošetali  najpoznatijom Dekumanovom ulicom i porečkom rivom. Brodićem su  nakon pola sata vožnje stigli u Zelenu lagunu. Slobodno vrijeme bilo je rezervirano za marendu u hladovini borova,  igru i sladoled. Osvježeni, učenici su bili spremni za nastavak nastave. Slijedio je posjet Funtani i uzbudljivom Dino Parku. Razgled uz vodiča Parka, šetnja poučnim  stazama kršovitim krajolikom istarske šume s 40-ak dinosaura u prirodnoj veličini i prahistorijskim morskim grdosijama, vožnja gusarskim brodom ili vlakićem…  puno razloga za potpuni doživljaj jednog takvog tematskog parka. Zavidno su znanje pokazali naši učenici u razgovoru s vodičem. Osim za znanje, učenici su pohvaljeni i za kulturno ponašanje. Iznimnim se znanjem  istaknuo naš  Fran Olujić, veliki ljubitelj i poznavatelj dinosaura. Fran je gotovo vodiču Parka oduzeo posao i već od samog razgleda preuzeo ulogu suvodiča.  Bilo je to pravo oduševljenje za Frana, ali i za vodiča koji se rijetko, kako je sam rekao, susreće s takvim znanjem i elokventnošću učenika.  A kad se nakon ozbiljnog posla na meniju našla dino šnicla, nije bilo straha da će netko ostati gladan!

S puno novih doživljaja i otkrića zadovoljni su se učenici vratili svojim kućama u popodnevnim satima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 19. 6. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23129
Ovaj mjesec: 1808
Ovaj tjedan: 70
Danas: 70
preskoči na navigaciju