preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Izlet u Zagreb


Izlet u Zagreb

Ekskurzija, izlet... nešto uvijek divno i puno uzbuđenja, iznenađenja... Tako je bilo i na učeničkoj ekskurziji učenika petih razreda.

Na dan polaska ujutro sam se neobično rano ustala i  počela spremati. Požurivala sam mamu kojoj se još spavalo.

S punim koferom sam istrčala iz stana. Na autobusni kolodvor smo stigle čak 15 minuta ranije. Već je tu bilo puno djece, svi nestrpljivi krenuti na dugoočekivani izlet u Zagre, Hrvatsko zagorje, Varaždin.

Putovanje je bilo veselo i zabavno, pjevali smo, razgovarali i smijali se. Nismo ni primjetili, a već smo bili u Zagrebu. Bio je lijep, topao, sunčan, proljetni dan. Gradom smo hodali kao mali pačići, iako mi nismo baš više mali.

Prva stanica nam je bila Muzej iluzija. U muzeju je bilo preludo, sve se činilo kao neki trik.. stalno smo zapitkivali:  „Kako je to moguće“ ? Nakon podugog razgleda većina nas se upisala u knjigu dojmova, a dojmove smo još sređivali, prepričavajući doživljeno, i u dugom hodu  do sljedećeg muzeja.

U Tehničkom muzeju nas je dočekala  vodičkinja koja nam je objasnila nekoliko pravila, pa smo krenuli u rudnik. Da, dobro ste pročitali, u rudnik, pravi, pravcati rudnik svete Barbare. On se nalazi odmah ispod muzeja. Kada smo izašli iz rudnika, činilo nam se kao da smo u kinu, pa kad na kraju filma upale svjetla.. e baš taj osjećaj!

Nakon muzeja i boravak u zatvorenom i zatvorenijem prostoru slijedio je obilazak glavnog grada Hrvatske. Uspinjačom smo došli do Kaptola i katedrale.

Na kraju dana  počela je padati kišica, a mi smo busom krenuli za Varaždinske Toplice gdje smo imali organiziran smještaj i spavanje. Putem smo dogovarali raspored soba u hotelu. Nakon večere smo imali organiziran party. Svi smo tu večer ostali budni do kasno u noć čavrljajući i zezajući se u sobama.

Tek što smo raspakirali kofere, već smo se pakirali za kući.. tako je brzo prošla ta večer. Ujutro smo krenuli za Varaždin i Trakošćan. Dvorac Trakošćan je stvarno divan, svaka prostorija u dvorcu ima svoju priču. Slijedio je odlazak u Krapinu gdje smo pogledali film o neandertalcima, a zbog kiše nismo prošetali obližnjim  nalazištem pračovjeka.

 Put kući  trajao je puno duže, pa nam je McDonald's na Vratima Jadrana  baš dobro došao.

Ovaj izlet mi se jako svidio, naučili smo puno toga o Zagrebu i Hrvatskom zagorju, upoznali posebnosti Varaždina,  ali i, ne manje važno, jedni o drugima.                                                                                                                                 

     Karla Vižintin, V.a.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 23. 5. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23129
Ovaj mjesec: 1808
Ovaj tjedan: 70
Danas: 70
preskoči na navigaciju