preskoči na sadržaj
Vijesti iz knjižnice

Završetak projekta "Knjiga u srcu"

Danas je uspješno okončan razredni projekt "Knjiga u srcu" koji se tijekom školske godine provodio u 3.b razredu. Projekt su osmislile učiteljica Jasna i knjižničarka Ljiljana s ciljem poticanja čitanja i čitalačkih navika, a započeo je na početku školske godine.

Ideja je bila da svaki učenik pročita pred razredom i predstavi svoju omiljenu slikovnicu, te kroz igru ili listić provjeri koliko pažljivo je razred slušao slikovnicu i što su naučili. Kako bi probile led, prve su čitale knjižničarka i učiteljica. Knjižničarka je pročitala svoju omiljenu slikovnicu "Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea" po kojoj je snimljen animirani film koji smo potom zajedno pogledali. Učiteljica Jasna čitala je slikovnicu koju je zavoljela kada je čitala svojim sinovima. Riječ je o slikovnici " Superglista" koju je napisala Julia Donaldson.

 

Nasumičnim odabirom svaki sljedeći petak jedan je učenik/ca predstavio/la svoju omiljenu slikovnicu. Učenici su s veseljem iščekivali petak kako bi saznali koju slikovnicu ćemo poslušati i kakve će zanimljive kreativne zadatke pripremiti njihovi prijatelji iz razreda. Svaku pročitanu slikovnicu ukrcali smo u jedan vagončić našeg Čitateljskog vlakića koji se protegnuo preko velikog dijela zida.

Čitali smo razne zanimljive slikovnice... dirljive i emotivne, zabavne i urnebesno smiješne... klasike dječje književnosti te one manje poznate slikovnice, hrvatske pisce i spisateljice, ali i pisce iz raznih zemalja diljem svijeta.

Nakon što je Abdul Aziz kao posljednji čitač prošli petak pročitao "Evo nas, tu smo" okončali smo čitanje... svi su učenici tijekom cijele školske godine pročitali jednu slikovnicu pred svojim razredom, te smo ukupno zajedno pročitali 22 slikovnice!

Za kraj projekta zaigrali smo u paru kviz o pročitanim slikovnicama. Kviz se sastojao od 44 pitanja, dva za svaku knjigu. Učenici su iznenadili učiteljicu i knjižničarku jako dobrim pamćenjem. Prvo mjesto osvojili su Josip i Lili, drugo Mariela i Filip F., a treće Lola i Arian. Učiteljica i knjižničarka ovim putem žele pohvaliti sve učenice i učenike za trud i kreativnost iskazane tijekom provedbe ovog projekta.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 5. 6. 2023.

TražilicaIDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 136174
Ovaj mjesec: 3565
Ovaj tjedan: 527
Danas: 72
preskoči na navigaciju