preskoči na sadržaj
Školska knjižnica

Državno natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon osvojenog prvog mjesta na Županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda" Rivareline učenice Rajna Klaj, Emili Peer i Martina Dujak sudjelovale su na državnoj razini natjecanja.

Natjecanje se održalo 03.05.2019. u Čakovcu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 36 škola, točnije 108 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. 

U natjecanju iz znanja ekipa sačinjena od troje učenika/ca (učenici od 5. do 8. razreda) individualno odgovara na pitanja iz odabranih knjiga, a zbirni rezultat predstavlja uspjeh škole. U ovoj školskoj godini učenici koji su sudjelovali u natjecanju čitali su tri romana: Blizanke (Erich Kaestner), Ljeto na jezeru Čiču (Jasminka Tihi-Stepanić) i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom (Julijana Matanović).

Po završetku natjecateljskog dijela programa, učenici su dobili priliku upoznati autorice Jasminku Tihi-Stepanić i Julijanu Matanović. Brojna pitanja publike pokazala su povezanost učenika s romanima koje su čitali, posebice s glavnim junacima.

 

Trenutak dana nastupio je objavom prijevremenih rezultata. Nakon zbrajanja bodova naših natjecateljica, naša škola zauzela je odlično 10. mjesto koje je razveselilo natjecateljice i knjižničarku. 

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 21. 5. 2019.

TražilicaIspis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 6052
Ovaj mjesec: 3412
Ovaj tjedan: 728
Danas: 10
preskoči na navigaciju