preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Školski medni dan 2019.


U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u prvim razredima osnovnih škola Republike Hrvatske provodio se nacionalni program Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva obrazovanja, Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s područnim pčelarskim udrugama Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2019. s ciljem povećanja unosa meda u prehrani djece, edukacije o nutritivnim vrijednostima meda i važnosti pčela i pčelarstva za našu planetu, te promocije hrvatskih pčelinjaka.

I ove godine u osnovnoj školi „Rivarela“u Novigradu njihov sugrađanin Arduino Bubola, dugogodišnji pčelar i aktivist sa suradnicama Sanjom Pilat Federici, učiteljicom informatike i Ljiljanom Kostić, školskom knjižničarkom podijelili su prvašićima paketiće s medom istarskih pčelara i slikovnicom „Pčelica Jelica i medo Edo“, educirali djecu riječju, pčelarskim pomagalima i fotografijama s Natječaja Udruge pčelara Bujštine „Čuvajmo pčele“ o pčelama, tako korisnima za prirodu i ljude, pčelarima koji se skrbe za njih te medu i drugim pčelinjim proizvodima, tako dobrima za zdravlje i velikih i malih sladokusaca.  I tako u spoju degustacije meda lokalnih pčelara, edukacije i zabave prošao je još jedan Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka na radost svih uključenih u ovaj hvalevrijedan projekt.

 

Tekst preuzet sa stranice Udruge pčelara Bujštine, dostupan na: http://pcelari-bujstine.com/skolski-medni-dan-2019-os-rivarela-novigrad/

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 17. 12. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 17198
Ovaj mjesec: 3795
Ovaj tjedan: 678
Danas: 24
preskoči na navigaciju