preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Mirisi i okusi Europe


Poziv za obilježavanje Europskog dana jezika našao se još dan prije na zidovima školskih hodnika u ispresijecanim rečenicama  pa su se svi učenici, slijedeći natpis, pozivu rado odazvali.

Učenici petih razreda sa svojim učiteljicama iz engleskog i talijanskog jezika  Jelenom Hanzl i Andreom Anić pripremili su pravu gurmansku feštu. Na stolovima u holu škole našla su se tradicionalno prepoznatljiva jela iz 6 europskih zemalja; Hrvatske, Njemačke, Francuske, Grčke, Velike Britanije i Italije. Svako je jelo bilo predstavljeno  natpisom i kratkim objašnjenjem, a učenici su na jezicima  država pozdravljali i nudili pripremljena jela; Pizza d'Italia, Cookies from Great Britain for Tea Time, Wurst und Brezel aus Deutschland, Ελληνικό γιαούρτι (grčki jogurt), croissant, brie et biscuit madelaine de France, orahnjača iz Hrvatske.

Europski dan jezika u našoj je školi bio zanimljiv i ukusan, zaključili su učenici, a od nositelja aktivnosti doznali smo da je u  planu  priprema i tiskanje kratke brošurice o važnosti obilježavanja Europskog dana jezika i služenja stranim jezicima.

 

                                                                                                       Lorena Kajinić, 5. aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 9. 10. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 17189
Ovaj mjesec: 3786
Ovaj tjedan: 669
Danas: 15
preskoči na navigaciju