preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Udicom na Viru


Na otoku Viru u blizini Zadra krajem rujna održano je Međužupanijsko takmičenje u ribolovu. Četvorica učenika naše škole, članovi ŠRD ''Ribon'', boravili su od 27. do 29. rujna na Viru.

Međužupanijsko natjecanje u ribolovu okupilo je 48 sudionika iz zemlje. Najviše je ribolovaca bilo iz Dalmacije, a od istarskih snaga, osim ''Ribona'', još su pecali  i dečki iz osam  istarskih ribolovnih društava.  

Naši ribari iz 8. razreda; Leonardo Davanzo, Patrik Hačić i Rocco Mihelić te iz šestog Noa Periša mogli su se pohvaliti količinom ribe od koje većina, nažalost, nije udovoljavala kriterijima pa nije ušla u bodovanje prilikom vaganja. Naime, riba naših dečki bila je mala pa su špari, glavoči, knezi, riboni…  završili natrag u moru. Utješna je činjenica da su pobjedu odnijeli susjedi Porečani.

Usprkos lošoj ribarskoj sreći, dečki su se dobro proveli na Viru. Nakon 4 sata pecanja, koliko je bilo predviđeno za natjecateljski dio, slobodno vrijeme proveli su na plaži, kupajući se i družeći se s domaćinima. Domaćin, gospodin Bašić, autor je knjige o otoku Viru pa su imali priliku i naučiti nešto o tom sjevernojadranskom otoku.

            Dečki su do proljeća najavili pripreme za sljedeće natjecanje kada se nadaju i boljim rezultatima.

                                                                                  

                                                                                   Leonardo Davanzo, 8. r.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 9. 10. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 17189
Ovaj mjesec: 3786
Ovaj tjedan: 669
Danas: 15
preskoči na navigaciju