preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

U trećem razredu očekujem...


Na početku svakog novog ciklusa pa tako i na početku nove nastavne godine svi imaju neka očekivanja. Od okoline, suradnika, vršnjaka, učitelja, ali i od sebe. U trećem razredu, nakon iznimno dinamičnih,  glazbom i glumom začinjenih prvog i drugog razreda, učenici očekuju puno. Zato su spremno dočekali učiteljičino pitanje i imali što reći i napisati na tu temu! Ljestvica očekivanja je podignuta. Učiteljici i učenicima želimo puno uspjeha, smijeha, dobre volje i suradnje u ostvarenju dogovorenih aktivnosti!

 Izdvojili smo neke od zanimljivijih rečenica svakog učenika;

  U trećem razredu očekujem težu torbu, teže zadatke i da imam veću pamet. Želio bih u trećem razredu da gledamo filmove, ali prave filmove uz kokice. Najgore mi je buđenje, a tako rano se moram buditi zbog škole. Želio bih da idemo na kampiranje ako imamo vremena. Želio bih da obojimo učionicu jer sove nisu dovoljne. Htio bih da imamo tablete umjesto knjiga. Nadam se da ću dobiti samo petice i da imamo nastavu do deset i pol.  (Andrej Jakovac)

Volim ići u dvoranu. Volim tjelesni. ( David)

Jedva sam čekala treći razred da vidim prijatelje i učiteljicu, a učenju malo manje. (…) Drugi dan sam bila tako uzbuđena da nisam mogla spavati. Ali ipak, jedva čekam školske praznike. (Zoe Pištan)

Očekujem dobre ocjene u školi i očekujem dan donošenja ljubimaca u školu i veselje. Zajedno s tim promjene u školi, ormariće ili ostale promjene u školi. Ne znam da li će biti promjena. Tko zna? Nema veze, uživat ću u školi ove godine. Toliko ćemo novih stvari otkriti, ali svejedno, potrudit ću se i dobiti bolje ocjene.  (Damir Aralica)

 

Jedva sam čekao ovaj dan! Upoznajem nove prijatelje i opet viđam stare. Ja očekujem da ove godine svi budu dobri. Očekujem da ćemo naučiti puno novih stvari. Naprimjer: glumiti, dobro se izražavati i pisati ljepše. Ja želim da dobijemo veće golove. Želim da svi dovedu svoje kućne ljubimce u školu. (Adam Jugovac)

(...) Jako me zanima što ćemo raditi u novoj školskoj godini, očekujem da ćemo raditi nešto zanimljivo i zabavno. Na primjer da organiziramo neke lijepe izlete i tako neke događaje, da se što više zabavimo i igramo. Da svi budemo veseli i najvažnije da se ne svađamo. Također da radimo zanimljive predstave i igrokaze, da pjevamo i slavimo rođendane. Ja mislim da će nam biti lijepo i zanimljivo. Želim imati dobre ocjene, veliki uspjeh i dame vole prijatelji. Sretna sam što sam šesta u imeniku pa ću brzo biti redar. Sretna sam što imamo dobru učiteljicu i nikada nam neće biti dosadno. ( Lana Bradarić)

(...) Želim da Boni, moj pas, dođe u razred, da mu bacamo lopticu. Da bude dan banana. Radujem se Božiću jer ću dobiti puno poklona. (Evan Andreašić)

(...) Volio bih da postoji dan u koji smijemo igrati igrice u školi. Očekujem sve isto kao prošle godine, ali da će ova biti teža. Malo sa tužan jer nema Davora.( Erik Ičin)

Dobar dan! Ja sam Marta i idem u treći razred. Očekujem da će nam učiteljica davati dobre zadatke kao i do sada. U trećem razredu bih voljela naučiti puno o prirodi i veterinarima zato što želim čuvat pse i ostale životinje. (Marta Tomašić)

Ja sam željela doći u školu da vidim svoje prijatelje i prijateljice. Očekujem da ću dobivati puno petica imalo jedinica. I još očekujem da neću biti redar, ali ću morati. (...) Još se radujem kad budu praznici jer neće biti škole. ( Nina Rađaković)

(...) Želio bih naučiti nešto o praljudima. Ja bih da na likovnom naučim crtati. Želio bih imati što manje zadaće. Ja bih  želio da se ne svađamo. Želio bih da plešemo Just dance. Želio bih da budemo bolji prema učiteljici zato jer mi je ponekad žao.. Ja bih htio isto da budemo bolji prema Damiru. Želio bih naučiti nešto o planetu Zemlji. Htio bih još glumiti u Erroru. ( Rei Markežić)

(...) Očekujem da će biti teško, ali se mora potruditi. Htio bih da imam dva velika odmora. ( Paolo Ponjavić)

Poželjela bih da u trećem razredu ima dan sportova, dan prirode i dan učitelja i učiteljica. U trećem razredu želim učiti njemački jezik, želim imati petice. Poželjela bih da imamo malo manje zadaće. Ja želim da u trećem razredu pomažemo našem najboljem prijatelju Davidu. Poželjela bih da škola završava četvrti mjesec. Želim se probuditi u osam  sati i da prvi školski sat počinje u devet sati.           ( Romina Anić)

Drugi razred je bio zabavan, ali i iscrpljujuć, došli su praznici pa su mi nedostajali prijatelji. ( ...) Kad je došlo vrijeme za školu, puknuo sam od sreće.Treći razred je sigurno pun iznenađenja, proslava i uzbuđenja, ali ne mogu znati jer mi je ovo tek drugi dan u  njemu. Svejedno, mislim da će biti zabavno.( Fran Olujić)

Jedva sam dočekala vidjeti učiteljicu jer ju volim. (...) Želim učiti najviše matematiku jer volim računati. Htjela bih da nemamo zadaću jer je ne volim. (…) ( Ida Dujak)

Voljela bih da prođem s pet nula nula i nadam se da neće biti puno ispita. Jako sam sretna što vidim sve prijatelje iz škole. Ne mogu dočekati da dobijemo zadaću pa mi doma neće biti dosadno. Nadam se da ću imati dobre ocjene.  (…) Ne mogu dočekati da odglumimo naš igrokaz. Nadam se da nam nikada neće biti dosadno. ( Eni Perić)

U trećem razredu sam prvo najviše htjela vidjeti svoje  prijatelje. Htjela sam vidjeti nove knjige i raspored sati, a najmanje sam čekala domaće zadaće. Voljela bih da jednom u školu donesemo braću i sestre. Htjela bih na izletu da prespavamo barem jedan dan da se malo maknem od sestara. Nije mi bitno šta ćemo učiti, bitno mi je da mi je lijepo. (Lana Aščić)

(…) Željela bih da se uče neke nepoznate riječi i da dobivam četvorke i petice i poneku trojku. Očekujem zabavu i malo zadaće. (Mila Lavrnić)

(…) Želi bih da možemo svako zvono ići vani i da barem jednom tjedno bude dan palačinki. Želio bih da bude dan spavanja, da možemo pjevati cijeli dan i svaki dan. (Daniel Kozmi)

Htio bih da donesemo instrumente u školu zato što volim glazbu. Želio bih svirati gitaru. Želio bih da je tjelesni uvijek vani, na zraku. Htio bih da u školi nema nasilja i ružnih stvari jer je škola  mjesto za učenje i obrazovanje. Želio bih da svi učitelji i učiteljice imaju veću plaću. (Bojan Zrnić)

U trećem razredu ne želim dobiti jedinice. Očekujem puno zabave. Želim biti dobra učenica. Očekujem zabavu, ali i puno mučenja. Naravno, mučenje dolazi iz zadaće i iz ovog sastavka. Očekujem dobru marendu. ( Jana Bajrić)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 23. 9. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23129
Ovaj mjesec: 1808
Ovaj tjedan: 70
Danas: 70
preskoči na navigaciju