preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Dobro nam došli prvašići!


Nakon dugih ljetnih dana na školska je vrata pokucala nova školska godina, a s njom i nova lica naših prvašića. Nakon dugi niz godina, ove je godine u prvi razred upisan zaista veliki broj učenika, njih 52.

I opet smo svjedočili velikom uzbuđenju, kako naših budućih učenika, tako i njihovih roditelja, koji su se prvog dana nastave okupili u višenamjenskom prostoru škole. Njihova lica slala su samo jednu poruku: Ovo je nezaboravni dan u životu svake osobe.

Srdačnu dobrodošlicu poželjeli su Iva i Dominik, voditelji prigodnog programa. Za glazbeni nastup bila je zadužena četvrtašica Ema.  Nakon riječi i stihova ohrabrenja sve je pozdravila  ravnateljica škole Davorka Parmač  i   dogradonačelnica gđa Sonja Šikanić.   Slijedilo je upoznavanje učenika s učiteljicama i odlazak u učionice.

Evo što su o prvom školskom danu svojih sestara Enole i Inne zabilježili  Evian i Eleonora;

Enola je strpljivo čekala ispred škole. Zajedno s roditeljima ušla je u višenamjenski prostor. Nije htjela sjesti na praktikable, nego odmah s prijateljicama ići u učionicu. Pažljivo je slušala Ivu i Dominika, svidio joj se Emin nastup. Nestrpljivo i s velikim iščekivanjem čekala je da učiteljica 1. a razreda pročita i njezinu najbolju prijateljicu. Možete li zamisliti kakva je tuga nastala kad su shvatile da je najbolja prijateljica ide u 1. b razred? U lijepo uređenoj učionici čekale su je knjige. Na svakoj je klupi bila sovica s imenom učenika. Sovica s imenom jedne učenice se nakratko zagubila pa su krenule i prve suze. No, svi su dobili diplome za upis u prvi razred,  raspored sati, pisanku, šiljilo, olovku, flomaster i šarenu olovku. Nakon razgleda školskih prostora, uslijedilo je razredno fotografiranje. Bit će to prva fotografija Enoline generacije u Rivarelinom albumu. Enoli je prvi dan u školi bio super i jedva čeka nastavak.

Da ti od velikog uzbuđenja može doći slabo, prvog je dana osjetila Inna. Hrabro je sve podnijela jer se sramila reći učiteljici. Ubrzo je sve zaboravljeno i  dan  se nastavio u iznimnoj sreći. A ima li veće sreće nego ići u razred s Lenom, najboljom prijateljicom?! Inni je drago  što je dobila lijepu, dragu i mladu učiteljicu i jedva čeka krenuti učiti i pisati. U nastavku sata, u žamoru i komešanju svojih vršnjaka,  ostala je jedina mirna i tiha.

                                                                                                                     Eleonora Vlajinić i Evian Rebić, 6. bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 23. 9. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23130
Ovaj mjesec: 1809
Ovaj tjedan: 71
Danas: 71
preskoči na navigaciju