preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Dan olimpizma i sporta


Svaki početak nastavne godine u znaku je obilježavanja Olimpijskog dana. 10. rujna, drugog dana nastave, svi su učenici došli u školu u bijelim majicama i sportskoj opremi kako bi se pridružili nacionalnoj fešti od sporta i olimpizma.

Aktivnost obilježavanja održala se na sportskim terenima iza škole. Uz muziku i u dobrom raspoloženju učenici viših razreda  započeli su radni dan na koristan način i odradili vježbe istezanja i razgibavanja. Mlađi učenici govorom tijela razgibali su se prateći priču o svakodnevnim aktivnostima s roditeljima, učiteljima, obitelji….

Zanimljiv je podatak da je Hrvatska, prema broju stanovnika, pri vrhu zemalja s osvojenim medaljama, ali i, nažalost, na začelju prema uključenosti u bavljenje bilo kojom tjelesnom aktivnošću.

Opća znanja iz poznavanja teme olimpijskih  igara učenici su pokazali u rješavanju anketnog listića koji je obuhvatio pitanja o povijesti olimpijskih igara, simbolima, simbolici boja, geslu igara i naravno, nezaobilaznim pitanjima o novigradskom olimpijskom pobjedniku Giovanniju Cernogorzu.

Anketa je pokazala i uključenost učenika nekih razreda u razne sportove koji djeluju u  gradu:

Razred/

Br. uč.

Nogomet

Rukomet

Odbojka

Košarka

Stolni tenis

Tenis

Karate

Gimnastika

Jahanje

KickBoxing

6.a - 17

2

2

3

3

1

1

/

/

/

1

6.b - 18

3

1

2

/

/

2

/

5

1

1

8. r. -23

3

1

/

7

/

2

1

2

2

/

 

Osim službenih sportova, učenici su maštovitost pokazali nabrajajući i popularne školske sportove koje svakodnevno prakticiraju ne bi li održali tjelesnu kondiciju. Omiljeni školski sportovi jesu:  dizanje nosa, postavljanje žgambeta, šetnja od učionice do wc-a, držanje jezika za zubima, šprint do maredne, klizanje po rukohvatu ograde, klizanje po parketu, gađanje gumicama, plivanje u lažima, iskakanje iz kontinuiteta učenja, hrvanje s najboljim prijateljem na hodniku, naslanjanje glave naizmjenice na lijevi i desni dlan, skakanje  kroz prozor, hodanje po krovovima, badminton gumicama, gađanje vepra kredom.

Nadamo se da će i ovaj Olimpijski dan potaknuti učenike na aktivnije bavljenje sportom i uključivanje u rad mnogobrojnih sportskih klubova.

 

                                                                                                                            Borna Mandžuka, 8. r.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 23. 9. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23129
Ovaj mjesec: 1808
Ovaj tjedan: 70
Danas: 70
preskoči na navigaciju