preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Maskirana Rivarela


Maskirana Rivarela

Pusni utorak, zadnji dan maskiranog razdoblja, ili kako bi se  u Rijeci, gradu s najjačom tradicijom maškaranja reklo, na kraju petog godišnjeg doba, u školi je bilo je jako veselo.

Školu su tog dana preplavile maškare. Sva su djeca došla  maskirana. Zabavnom programu posebno su se radovali učenici nižih razreda. Uz ciku i veselje na maskiranom plesnom partiju izabrane su najljepše maske. Bilo je tu puno zanimljivih i maštovitih maski: popularni glazbenici, filmske zvijezde, životinje, princeze, kauboji i klaunovi te ostali likovi iz mašte i omiljenih crtića, knjiga, filmova. U  raznovrsnim  igrama  svi su uživali. Zabava je dosegla svoj vrhunac na proglašenju naj maske. Nagradu za najsmješniju masku odnio je astronaut Adama Jugovca, najplesač je bio Freddie Mercury Nikole Geljića, a najoriginalnija maska paun Marigone Gashi. Posebno su pohvaljene ovčica Nika Karlović, puž Marte Čekić  i Cruella De Vil Stele Škrinjar.

Dobra zabava nastavila se i na programu za učenike viših razreda. Igre su i dalje bile vesele i zabavne. U izboru za najljepše maske kao grupna maska pobjedu je odnio 5. a razred sa svojom razrednicom umaskirani u igricu križić i kružić. Pobjedu za najljepšu žensku masku odnijela je Pipi Duga Čarapa tj. Vesna Žinić iz 5. b, a kao muška maska grozd, razrednog kolege Olivera Mihelića. Za vrijeme cijelog programa svi su veselo plesali i izvrsno se zabavili.

Ovogodišnje maske pokazale su svu maštovitost i originalnost ideja. Zadovoljstvo maskiranim danom literarnim su radovima izrazili učenici 5. b razreda.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 14. 3. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23130
Ovaj mjesec: 1809
Ovaj tjedan: 71
Danas: 71
preskoči na navigaciju