preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Međunarodni dan žena


U petak, 8.3.2019. obilježili smo 8. Mart - Međunarodni dan žena. Čitateljski klub "Bookbusters" tim je povodom osmislio i realizirao mali projekt na temelju knjige "Priče za laku noć za mlade buntovnice" koja je bila jedan od čitateljskih zadataka. Članice i članovi kluba izabrali su žene koje su željeli predstaviti ostalim učenicama i učenicima u školi, te su uz pomoć voditeljica kluba izradili male plakate sa ilustracijama slavnih žena i njihovim kratkim biografijama. 30 plakata krasilo je ulaz u našu školu, te su svi učenici/ce i učitelji/ce imali priliku pročitati biografije i saznati nešto novo o slavnim ženama koje su zapamćene po svojim izvanrednim postignućima i hrabrosti.

Više o samoj povijesti Međunarodnog dana žena, znatiželjni su mogli doznati na panou u hodniku škole. Pano sadrži povijest Dana žena, rječnik ženskih prava, brojčane podatke o ženama, portrete žena koje su imale važnu ulogu u borbi za ženska prava te naslove knjiga o ženama koji se mogu pronaći u knjižnici. Portrete slavnih žena nacrtala je učenica 7. razreda Veronika Marjakaj.

Kako bi povodom njihovog dana posebno razveselile sve djelatnice naše škole, učenice 8.a razreda su uz pomoć knjižničarke izradile paketiće s motivacijskim porukama. Učitelj Ilija je spremno prihvatio zadatak i udijelio ovaj mali znak pažnje našim učiteljicama, kuharicama, spremačicama, računovotkinji, tajnici i ravnateljici.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 11. 3. 2019.

TražilicaDan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 23127
Ovaj mjesec: 1806
Ovaj tjedan: 68
Danas: 68
preskoči na navigaciju