preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kad zvoni?
Školski kalendar
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vozni red
Školski jelovnik

Školski jelovnik 

25. 1. - 29. 1. 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik.pdf

 

Dobro došli!

Važna obavijest za roditelje učenika razredne nastave


 

 Poštovani roditelji učenika razredne nastave OŠ-SE RIVARELA!

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, Preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja i Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od 11. svibnja ponovno bi se trebale otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Važno je naglasiti kako se ova odluka odnosi samo na IZNIMNE SITUACIJE jer neće sva djeca biti u mogućnosti pristupiti nastavi.

Epidemiološka situacija još uvijek ne dozvoljava da nastava započne normalno za sve učenike. Stroge mjere zaštite i sprečavanja širenja virusa još uvijek su u tijeku i na svima nama je odgovornost da postupamo u skladu s epidemiološkim mjerama. Nastavu će biti moguće organizirati u iznimnim slučajevima za djecu koja ispunjavaju sve uvjete prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su sljedeći uvjeti:

 • oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

 • dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

 • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

 • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina

 • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

 • dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

 U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj (pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću) jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da dijete pohađa nastavu te da će se u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera ŠKOLE. 

ISPUNJENU I POTPISANU IZJAVU, MOLIMO DOSTAVITI U TAJNIŠTVO ŠKOLE ILI SKENIRANU POSLATI NA MAIL ŠKOLE (ured@os-rivarela-novigrad.skole.hr) DO PETKA, 8. SVIBNJA 2020. G. DO 15 SATI.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve. 

 Važne preporuke za roditelje (prema Ministarstvu znanosti i

obrazovanja): 

 • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti

 • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati

 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole i vrtiće tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.

 • Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama.

 • Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik.

 • Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.

 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.

 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja zbog starije životne dobi (65 i više godina) ili kronične bolesti ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID -19.

 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu.

 • Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

 • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nama simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Novigrad, 4. svibnja 2020.

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.


  


Priloženi dokumenti:
Izjava_roditelja-Razredna_nastava_od_11._svibnja.docx (36.32 KB)
Upute_HZJZ.pdf (134.26 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 4. 5. 2020.

Tražilica

Dan škole


Vedrina iz učionica


Anketa
Jesu li zimski praznici trajali predugo?

Korisni linkovi


Zabavno i poučno

 

 


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 29745
Ovaj mjesec: 2124
Ovaj tjedan: 205
Danas: 2
preskoči na navigaciju