preskoči na sadržaj
Obavijesti, vijesti i najave

OŠ Rivarela - najuspješnija škola u Istarskoj županiji!

Prema pisanjima Jutarnjeg lista, od ukupno 34 osnovne škole u Istarskoj županiji naša škola – Osnovna škola Scuola Elementare Rivarela Novigrad Cittanova proglašena je najuspješnijom školom!


Prema zamisli i u suradnji s informacijskim stručnjakom Smiljanom Pilipovićem, a na temelju podataka iz baze Ministarstva znanosti i obrazovanja (tzv. e-rudnika), Jutarnji list donosi rang-listu osnovnih škola na razini svake županije prema kriteriju ujednačenosti ocjena u osnovnoj i srednjoj školi. Drugim riječima, zbrojene su i uspoređene prosječne ocjene učenika u 8. razredu osnovne škole s prosječnim ocjenama istih tih učenika u 4. razredu srednje škole iz triju nastavnih predmeta – hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika.

Prema dobivenim rezultatima, najbolje su rangirane one škole čiji su učenici uspjeli zadržati približno istu razinu ocjena iz osnovne škole i u srednjoj školi jer je to, prema riječima novinara Jutarnjeg lista „objektivan pokazatelj o tome u kojoj mjeri pojedina osnovna škola realno ocjenjuje svoje učenike, a koja im pak poklanja ocjene koje kasnije u srednjoj školi ne mogu održati“.

Rezultati istraživanja pokazuju da su učitelji naše škole „malo stroži“ u ocjenjivanju jer kada se zajednička prosječna ocjena naših učenika iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika u osnovnoj školi (3,48) usporedi s njihovom prosječnom ocjenom u srednjoj školi (3,64), naša je škola s vrijednošću 0,16 smještena na sam vrh rang-liste škola u Istarskoj županiji!

Na drugom i trećem mjestu nalaze se dvije rovinjske osnovne škole – OŠ Jurja Dobrile i OŠ Vladimira Nazora, a na četvrtome se mjestu nalazi OŠ Stoja iz Pule. Rezultate ostalih istarskih škola, ali i škola iz ostalih županija možete pogledati u novinskom izdanju Jutarnjeg lista broj 8872 objavljenom 30. travnja 2023. godine.

O uspjehu naše škole oglasila se i ravnateljica Andrea Anić čiju izjavu novinarima Jutarnjeg lista prenosimo u cijelosti:

„Lijepo je čuti pozitivne informacije koje su vjetar u leđa za daljnji rad. Učitelji se trude zadržati kvalitetu i dosljednost u radu. Ponekad nam se čini da se traži puno od djece, ali nas veseli povratna informacija od učenika koji pokazuju da se taj trud i rad isplatio. Nekad mislimo da smo možda prestrogi u nekim stvarima, a onda nam dođu i povratne informacije od roditelja i djece slične ovima. Učenici koji napuste školu sjećaju se rada i zahvaljuju nam jer im kasnije bude lakše u srednjoj školi, posebno u glavnim predmetima.“

Čestitamo i zahvaljujemo učiteljima naše škole na stručnosti i uspješnosti u njihovom radu, ali i učenicima koji su još jednom Rivarelu i sve Rivarelce učinili ponosnima!

(izvor: Nedjeljni Jutarnji, broj 8872, 30. travnja 2023.)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 7. 5. 2023.

Tražilica

IDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 125768
Ovaj mjesec: 2093
Ovaj tjedan: 153
Danas: 2
preskoči na navigaciju