preskoči na sadržaj
Dobro došli!

''Mi smo ovdje''


''Mi smo ovdje''

I ove su se godine učenici 4. b razreda odazvali pozivu na društvenim mrežama i obilježili Svjetski dan cerebralne paralize koji se u Hrvatskoj obilježava osmu godinu s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi.

Move as one naziv je kampanje Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize. Upravo su se u duhu naziva te sunčane nedjelje, 6. listopada naši četvrtaši našli  na šetnici u Karpinjanu i u šetnji sa svojom učiteljicom i asistenticom proveli dva sata.

 Skupini u zelenim majicama, simbolu tog složenog i trajnog invaliditeta, pridružili su se mnogobrojni roditelji, psihologinja i knjižničarka škole.

U svijetu živi oko 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom. Osobe s cerebralnom paralizom često su “nevidljive” u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga pokret je započeo  temom “Ja sam ovdje”. Ovogodišnja događanja obilježavaju se pod motom “Mi smo ovdje!”, a zajedničkom nedjeljnom šetnjom naši su sugrađani, sigurni smo, uspjeli u svom cilju;  potaknuti zajednicu na zajedničku šetnju i  30 minuta tjelesne aktivnosti, kao i ustrajanje u želji da se osobama s cerebralnom paralizom omoguće ista prava, pristup i mogućnosti kao i tjelesno zdravim osobama.

''Uvjereni smo da zajedno možemo poboljšati život osoba s cerebralnom paralizom'', poručuju iz 4. b razreda.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 11. 10. 2019.

Tražilica

Dan škole


Upisi u prvi razred


Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 17189
Ovaj mjesec: 3786
Ovaj tjedan: 669
Danas: 15
preskoči na navigaciju