preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Webmail

Dan škole

Erasmus+

eTwinning

e-Dnevnik
Kad zvoni?

Školski kalendar

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vozni red
Školski jelovnik
Anketa
Veseliš li se povratku u školu?Omoguru
 

Obavijesti, vijesti i najave

Posjet Feštinskom kraljevstvu i tematskom parku Sanc. Michael

Posjet Feštinskom kraljevstvu i tematskom parku Sanc. Michael

Učenici prvih razreda proveli su dan 6.svibnja.2024. na izletu u selu Feštini nedaleko od Žminja i u tematskom parku Sanc. Michael u blizini Savičente.
U selu Feštini učenici su posjetili špilju Feštinsko Kraljevstvo a boravak su upotpunili igrama koje su animatori pripremili za učenike. Tu su se našle razne igre poput nogometa, kotrljanja, skakanja u vrećama, igre s obručem i čunjevima te ples. Učenike je oduševio i tematski park Sanc. Michael u čijoj se ponudi nalaze brojne zanimljivosti tipične za srednji vijek. Učenike je na
ulazu u dvorac dočekao vitez koji ih je poveo u obilazak dvorca. Uz igru na mnogobrojnim drvenim spravama, djeca su imala priliku vidjeti domaće životinje: koze, kuniće, kokoši i​ magarca koji ih je poveo na vožnju kočijom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 14. 5. 2024. 16:57

Sudjelovnje u projektu Zavičajne nastave

Učenici produženog boravka ove nastavne godine sudjelovali su u projektu Zavičajne nastave pod nazivom Novigrad u cukru. Vrijedno su sakupljali recepte svojih nona koje ćemo objediniti u Knjigu slastica. Također, sudjelovali su u radionicama izrade tradicionalnih novigradskih slastica. Jednu takvu radionicu priredila nam je nona Jolanda Brenko. Uz pomoć vrijednih ručica naših učenika izradila je kroštule kojima smo se na kraju svi zasladili. Nona Iris Medica u drugoj radionici prikazala nam je izradu štrukola od oraha i jabuka. Učenici su joj rado pomagali u izradi, a još su se radije pridružili degustaciji kolača.

 

Za završnu aktivnost planirana je izrada plakata kojim ćemo se prezentirati na završnoj smotri Zavičajne nastave koja će se održati 24. svibnja 2024. godine u Puli.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 10. 5. 2024. 12:47

Petaši i šestaši uključili su se u manifestaciju „Hoditi i zdravi biti“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije već osmu godinu zaredom u istarskim gradovima obilježava javnozdravstvenu manifestaciju „Hoditi i zdravi biti“. Ove godine manifestacija traje od 15. do 21. travnja te je popunjena bogatim programima čiji je cilj osvješćivanje stanovništva o važnosti kretanja u svrhu očuvanja zdravlja te sprječavanja bolesti.

Učenici naše škole također su se priključili manifestaciji. Naime, u četvrtak, 18. travnja učenici 5. i 6. razreda – njih 87, u pratnji svojih razrednica: Patricije Peter, Gorane Grgurević, Ive Pavletić, Sanje Pilat Federici i Ines Pruginić te pedagoginje Dolores Fabris tijekom petoga i šestoga školskoga sata uputili su se u šetnju kroz šetnicu u Karpinjanu te su šetali uz obalu do Pinete. Putem su susreli i prijatelje iz Talijanske osnovne škole Novigrad s kojima su se fotografirali.